Gestucte muren verven? Kies voor spuiten!

Gestucte muren verven of spuiten? De stukadoor is net klaar en na het drogen van het stucwerk, zit je er waarschijnlijk over te denken om de gestucte muren te verven of te laten spuiten.

Ik raad je aan om de net behandelde muren netjes te laten spuiten. Spuitwerk is namelijk super strak! Daarnaast gaat het erg snel, waardoor je weer snel in je pand of woning terecht kunt, de kosten voor het laten spuiten zijn een stuk voordeliger dan de muren laten verven met roller en kwast en omdat het spuiten zo strak is zie je geen zichtbare banen aan het einde van de opdracht.

Op deze pagina wil ik het één en ander vertellen over mijn spuitwerk, welke materialen er gebruikt worden, wanneer gestucte muren verven wel interessant is en wat de kosten zijn voor het laten spuiten van wanden en plafonds per vierkante meter.

Het spuiten van wanden en plafonds

Ver in het verleden brachten we latex aan op muren en plafonds met de roller en kwast. Aangezien we het steeds drukker kregen en het mooiste resultaat wilde opleveren, besloten we te investeren in een airless spuit installatie. Met een airless spuit installatie spuit je latex of lakverf onder druk op wanden en plafonds. Ik zal het beter uitleggen:

De machine bouwt druk op en pompt de latexverf door een speciale slang naar het spuitpistool. Wanneer de trekker van het pistool overgehaald wordt komt er onder druk verf nevel uit het spuitpistool. De fijne nevel zorgt ervoor, dat we op wanden en plafonds mooie banen latex kunnen spuiten.

Materialen

Gestucte muren verven of in dit geval spuiten doen we met een kwaliteit latexverf. Om ervoor te zorgen dat de verf na het spuiten redelijk goed reinigbaar is, maken we gebruik van Sigma latexverf schrobklasse 1. Schrobklasse 1 wilt zeggen dat de verf goed reinigbaar is en tegen een stootje kan. Sigma Sigmatex Superlatex is de verf van sigma en van schrobklasse 1.

sigma latex

Indien het niet uitmaakt wat de schrobklasse is, kunnen we natuurlijk ook gebruik maken van schrobklasse 2. Maar hoger in schrobklasse gaan we niet, want we willen kwaliteit blijven leveren! Is alleen je woonkamer gestuct en zijn er op de bovenverdieping kamers waar nicotine plekken aanwezig zijn? Dan is dit geen probleem! We gebruiken dan een latexverf van Sigma die tegen nicotine verf bestendig is. De Sigma Stainaway.

Tevens kitten wij alle openstaande hoeken met een erg goede professionele kit van Progold. De noncrack Progold kit om precies te zijn. Wij hebben verschillende kitten gebruikt, maar werken toch het liefste met deze kit.

Verschillende Pakketten

Wij bieden op dit moment 2 verschillende soorten pakketten aan. Pakket 1 is erg interessant als je ons alles van het begin tot eind wilt laten uitvoeren. We plakken dan netjes alles af, brengen een voorstrijklaag aan, kitten alle openstaande hoeken en naden en gestucte muren verven doen we niet met de roller of kwast, maar met een professionele spuit apparaat van het merk Graco.

Indien je zelf handig bent en of kosten wilt besparen is pakket 2 erg ideaal. Je doet bij pakket dan zelf alle voorbereidende werkzaamheden . Voorbereidende werkzaamheden zoals afplakken, stopcontacten demonterenen lampen weghalen. Kortom je zorgt ervoor dat wij alleen hoeven te komen voor het spuiten van latex. Pakket 2 is dan ook een stuk voordeliger. Straks meer over de prijzen per vierkante meter.

Gestucte muren verven alleen interessant als:

Gestucte muren verven doen wij alleen als het sneller is dan spuitwerk. Denk bijvoorbeeld in een wasruimte of een andere kleine kamer. OF als we verschillende kleuren moeten aanbrengen in een woning op verschillende wanden. We Spuiten dan eerst alles in wit of ral 9010 en een paar dagen later brengen gaan we de gestucte muren verven met een kleur die je gekozen hebt.

Kosten Spuitwerk

Je weet nu dat het spuiten erg snel gaat en omdat het spuiten veel sneller gaat dan gestucte muren verven, kunnen de kosten wel 40% goedkoper uitpakken dan traditioneel schilderen. Door op de link hieronder te klikken, kom je op de prijzen pagina terecht:

=> Spuitwerk Prijzen

Scroll naar boven