Gestucte muren laten spuiten?

Sigma Superlatex Matt

Welkom! Ik ben Kevin de latex spuiter en op deze pagina ga ik onthullen hoe wij gestucte muren behandelen. Teven heb je de mogelijk om een offerte aan te vragen voor het spuiten van je wanden en plafonds.

Wanneer de stukadoor zojuist alle wanden en plafonds netjes heeft opgeleverd, gaan wij verschillende taken uitvoeren. Taken die ervoor zorgen dat het eindresultaat onwijs mooi wordt!

Afplakken

Om ervoor te zorgen dat er geen nevel op deuren, kozijnen etc terecht komt, plakken we eerst alles netjes af. Het afplakken doen we met folie en maskeerpapier van Progold. Bij pakket 1 ruimen we alle afplakresten weer op en voeren we het af.

Wanden schuren

De ene stukadoor is de andere niet. Hetzelfde geldt bij alle vakken natuurlijk. Daarmee wil ik zeggen dat je stukadoors hebt die erg netjes werken waardoor je bijna niks hoeft te schuren. Maar je ook stukadoors hebt die het niet zo netjes afwerken waardoor je de wanden moet nalopen met schuren.

Wij kunnen het schuren van wanden en eventueel plafonds voor je uitvoeren tegen extra kosten. Wil je goedkoper uit zijn met je spuitwerk opdracht, dan kun je het schuren natuurlijk ook zelf doen.

Het schuren doen wij met een professionele schuurmachine van Festool. De Festool Planex. Dit is een schuurmachine speciaal gemaakt om wanden en plafonds snel strak te schuren.

Grondlaag aanbrengen

Bij alle kale gestucte muren die opgeleverd zijn door de stukadoor zorgen wij ervoor dat er eerst een grondlaag aangebracht wordt. Het aanbrengens van een grondlaag wordt ook voorstrijken genoemd. Het aanbrengen van voorstrijk zit niet standaard in onze pakket. Houdt dus wel rekening met extra kosten.

Zodra de voorstrijk netjes op de wand is gespoten, laten we deze laag goed drogen. Nadat de voorstrijk goed opgedroogd is, gaan we verder met andere voorbereidende werkzaamheden.

Strak kitten

Na het voorstrijken kitten we alle hoeken van de wanden en plafonds goed af met een kwaliteit acrylaatkit. De kit waar gereld mee gewerkt word is de noncrack Progold kit. Elastische kit van hoge kwaliteit. Het kitten doen we altijd na het voorstrijk omdat deze dan beter hecht in de hoeken.

Gestucte muren spuiten

Nadat alle voorbereidende werkzaamheden zijn gedaan, kunnen we beginnen met het latex spuiten van de gestucte muren. Alle wanden en plafonds worden netjes door de latex spuiter in de gewenste kleur gespoten.

Keuze uit 2 verschillende pakketten

Je kunt op deze website kiezen voor 2 pakketten. Zodra je kiest voor pakket 1, dan zorgen wij dat de hele klus van a tot z geregeld wordt. Pakket 1 is dan ook onze all in pakket. Pakket 1 bestaan uit afplakken, kitten, stopcontacten demonteren/monteren en latex spuiten.

Pakket 2 is een uitkomst als je zelf erg handig bent met afplakken of zodra er niet veel afgeplakt hoeft te worden. De kosten van pakket 2 zijn dan ook een stuk lager dan bij de kosten van pakket 1.

=> Klik op deze link om de spuitwerk kosten te bekijken

Kwaliteit materiaal

De latex waarmee gespoten wordt is van goede kwaliteit. Zodra we een woning gaan spuiten, gebruiken we altijd schrobklasse 1. Dit is een goede latexverf van Sigma die ook goed te reinigen is.

Scroll naar boven