Huis Laten Spuiten? Snel beschikbaar vanaf 3 euro per m2:

Wil jij je huis laten spuiten? Verstandig! Op deze pagina ontdek je waarom het slim is om je huis te laten spuiten, wat voor verf wij gebruiken en wat de spuitwerk kosten zijn.

huis laten spuiten

Huis laten spuiten of rollen?

Zowel het spuiten als het rollen zijn methoden voor het aanbrengen van latexverf op oppervlakken, maar ze hebben enkele verschillen in de toepassing en het eindresultaat. Hier zijn enkele van de belangrijkste verschillen:

Snelheid en Efficiëntie:

Latex spuiten: Spuiten is over het algemeen sneller dan rollen, vooral bij grote oppervlakken. Het spuitproces zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de verf en dekt snel grote gebieden.

Rollen: Het rollen van verf kan tijdrovender zijn, vooral bij grote oppervlakken, omdat het handmatig aanbrengen van verf met een rol meer tijd in beslag neemt.

Gelijkmatigheid van de Afwerking:

Latex spuiten kan resulteren in een gelijkmatige en gladde afwerking zonder penseelstreken of rollermarkeringen. Het is ook gemakkelijker om in moeilijk bereikbare hoeken en kieren te spuiten.

Het is soms moeilijker om een volledig gelijkmatige afwerking te bereiken met rollen, vooral als de persoon die schildert niet ervaren is. Rollermarkeringen kunnen zichtbaar zijn, en het kan nodig zijn om meerdere lagen aan te brengen voor een optimale dekking.

Verspilling van Verf:

Huis laten spuiten kan leiden tot minder verfverspilling omdat de verf gelijkmatig wordt verdeeld zonder overtollige hoeveelheden. Bij het rollen kan er meer verfverspilling optreden, vooral als er te veel verf op de roller wordt aangebracht.

Voorbereiding en Afplakwerk:

Latex spuiten vereist doorgaans zorgvuldig afplakken van gebieden die niet geschilderd moeten worden, evenals het bedekken van vloeren en meubels om over spray te voorkomen. Hoewel ook voorbereiding nodig is, is het afplakken vaak minder intensief dan bij spuiten.

Geluidsniveau en Morsen:

Latex spuiten kan luider zijn dan rollen, en er is een risico op over spray als het niet goed wordt beheerd. Het rollen van verf is over het algemeen stiller en produceert minder rommel.

De keuze tussen latex spuiten en rollen hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte van het project, de gewenste afwerking, de ervaring van de schilder en het beschikbare budget. Het is altijd aan te raden om met een professionele schilder te overleggen om de beste methode voor jouw specifieke situatie te bepalen.

De verf die wij gebruiken

De verf die wij gebruiken bij huis laten spuiten is van Sigma. Sigma Superlatex is een kwalitatief hoogwaardige muurverf die populair is voor binnenmuren en plafonds. Sigma is een bekend merk in de verfindustrie en staat bekend om het leveren van professionele verven met goede duurzaamheid en kleurvastheid. Hier zijn enkele eigenschappen van Sigma Superlatex:

Hoge dekkracht:

Sigma Superlatex heeft over het algemeen een goede dekkracht, wat betekent dat het goed in staat is om oppervlakken te bedekken met een minimale hoeveelheid verf.

Matte afwerking:

Deze verf biedt meestal een matte afwerking, wat gewild is voor muren en plafonds omdat het helpt bij het verbergen van onvolkomenheden en een elegante uitstraling geeft.

Duurzaamheid:

Sigma-verven staan bekend om hun duurzaamheid en slijtvastheid. Dit betekent dat de geverfde oppervlakken goed bestand zijn tegen dagelijkse slijtage en gemakkelijk te reinigen zijn.

Kleurvastheid:

Sigma Superlatex behoudt over het algemeen goed zijn kleur, zelfs onder invloed van blootstelling aan licht en omgevingsfactoren.

Gemakkelijke verwerking: Veel gebruikers melden dat Sigma Superlatex gemakkelijk te verwerken is, wat belangrijk is voor een soepele toepassing en een professioneel resultaat.

sigma superlatex

Kosten spuitwerk

De kosten voor huis laten spuiten met latex kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van het project, de staat van de oppervlakken, de moeilijkheidsgraad, de locatie en de tarieven van de vakman of het schildersbedrijf. Over het algemeen wordt het tarief meestal per vierkante meter berekend.

Houd er rekening mee dat deze prijzen slechts een algemene schatting zijn en dat ze kunnen verschillen op basis van lokale marktomstandigheden, de kwaliteit van de gebruikte materialen en de complexiteit van het project. Zodra je zelf erg handig bent en dus voorbereidende taken kunt uitvoeren, dan is pakket 2 ideaal voor jou. Dit pakket is een stuk goedkoper dan pakket 1.

Klik hier voor de spuitwerk prijzen

Ervaringen spuitwerk:

Klik hier voor de spuitwerk kosten

Scroll naar boven