Kozijnen schilderen? Laat ons je houtwerk verwennen!

Kozijnen schilderen? Wij pakken graag al het houtwerk van je woning aan! Hoi, Kevin de schilder/latex spuiter hier, fijn dat je hier terecht bent gekomen.

Zit je erover te denken om je kozijnen te laten schilderen? Goed nieuws! Op deze pagina ga ik je alles onthullen over mijn schilderwerk. Welke materialen en apparatuur er gebruikt word, welke diensten wij naast het schilderen kunnen uitvoeren en wat de kosten zijn voor het schilderwerp.

In 2005 gestart met schilderen:

Het was eind 2004 en ik mocht examen doen voor mijn vmbo. Na veel leren had ik mijn vmbo diploma gehaald en mocht ik een vervolgopleiding gaan. Omdat ik het schilderen op mijn stage plek onwijs kicken vond om te doen en mijn leermeesters van toen zeiden dat ik schilder moest worden, besloot ik een schildersopleiding te volgen.

Het was 1 dag in de week naar school en 4 dagen schilderen bij een schildersbedrijf. Na 2 jaar moest ik examen doen voor mijn schilders diploma en behaalde deze met gemak! Op dit moment ben ik 18 jaar schilder en ben ik in 2018 eindelijk voor mijzelf gestart!

Waarom eindelijk? Nou ik kan nu zelf de tijden indelen. Wil ik in de ochtend wat later starten en in de avond wat langer doorgaan, dan is dit geen probleem. Wil ik een weekendje doorhalen? Dan is dit vaak mogelijk als ik het bespreek met de opdrachtgever. Naast dat ik meer vrijheid heb, verdien ik ook een stuk meer. Kortom, ik heb het goed voor elkaar nu!

Top verf en materialen!

Kozijnen schilderen is buiten en binnen mogelijk. Wanneer er buiten houtwerk aangepakt moet worden, dan schuren we dit met professioneel spul van Festool. Om het houtwerk goed glad te krijgen, schuren we alleen met schuurpapier waar aluminium korrels inzitten.

Is het schoonmaken en schuren van de kozijnen en overig houtwerk eenmaal gelukt? Dan starten we of met gronden of met 1 keer aflakken. Heeft het houtwerk veel te verduren gehad en is het kaal? Dan gronden wij altijd eerst het stuk dat gegrond moet worden. Wanneer ik kom kijken op de klus, kan ik zien wat er precies extra gegrond moet worden en wat er in 1 keer gelakt kan worden.

Buiten schilderen wij alleen met een terpentine gedragen verf van Sigma! Waarom? Omdat wij het beste eindresultaat willen krijgen en een goede garantie willen geven. De grond verf voor buiten heet Sigma S2U Allure Primer en de lak heet Sigma S2U Allure Gloss.

Moeten er kozijnen of ander houtwerk binnen worden geschilderd? Dan werken wij uitsluitend met een water gedragen verf van Sigma. Dit om ervoor te voorkomen dat er binnen allemaal dampen ontstaan die slecht voor de gezondheid zijn!

kozijnen schilderen

Spuitwerk laten uitvoeren?

Zijn de wanden en plafonds in je woning net strak opgeleverd door de stukadoor? Of wil je jouw muren en plafonds gewoon weer lekker fris in de verf laten zetten? Wat de reden ook is, wij kunnen muren sauzen, maar ook muren spuiten.

Ons bedrijf doet namelijk ook latex spuiten. Wij hebben geïnvesteerd in duurzaam apparatuur waarmee het beste resultaat behaald kan worden!

Kosten voor het schilderwerk

De kosten voor het schilderwerk zijn moeilijk te vertellen. Elke verflaag op het kozijn is namelijk niet hetzelfde. De één heeft meer te verduren gekregen dan de ander door zonlicht. Houd er ongeveer rekening mee dat een kozijn schilderen tussen de 150 en 200 euro kost. Door een afspraak te maken via de link hieronder kunnen wij kijken bij je woning en een duidelijke offerte voor je maken. Klik hier om contact op te nemen voor schilderwerk

Scroll naar boven