Latex Spuiten? Wij kunnen snel aan de slag:

foto kevinHi! Goed dat je deze pagina hebt gevonden! Mijn naam is Kevin en ik ben ontzettend dol op latex spuiten! Het spuiten van latex is namelijk onwijs gaaf om te doen. Pistool in de hand en gaan met die banaan!

Op deze pagina wil ik je alles vertellen over mijn spuitwerk. Zo zal ik je vertellen wat airless spuitwerk precies is, waarom veel mensen voor latex spuitwerk kiezen, welke materialen er gebruikt worden en wat de kosten van het spuiten precies zijn.

Het spuiten van wanden is erg populair!

Vandaag de dag is het voor veel mensen geen moeilijke keuze meer om te kiezen tussen muren sauzen of muren latex spuiten. Mensen kiezen meestal altijd voor latex spuiten en daarbij punt. Latex laten spuiten heeft namelijk veel meer voordelen dan muren laten sauzen.

Zo is het spuiten van muren en plafonds namelijk ontzettend mooi. Aan het eind van de spuitwerk opdracht zijn absoluut geen zichtbare banen te bekennen! Bij muren sauzen is dit altijd nog maar de vraag.

Daarnaast gaat het spuiten van latex erg snel, waardoor je weer snel verder kunt met andere projecten die nog gedaan moeten worden. Omdat het spuiten zo snel gaat kunnen de kosten voor spuitwerk tot wel 40% goedkoper uitpakken dan muren en plafonds langdurig te laten rollen en kwasten. Strak meer over de prijs per vierkante meter.

Wat is Airless latex spuiten?

Airless latex spuiten is spuitwerk uitvoeren onder druk met een speciale machine zonder lucht. Tijdens het spuiten van de banen latex komt dus geen lucht mee, maar alleen verf. Het proces zit zo in elkaar. De machine pompt de verf op onder druk naar de spuitslang. Wanneer de latex verf onder druk naar de spuitslang is gepompt, word de verf door de slang naar het spuitpistool gebracht.

Op het einde van de pistool zit een tip en in deze tip zit een piep klein gaatje. Wanneer de trekker van de pistool overgehaald wordt komt er nevel onder druk uit het pistool. Met deze nevel is het mogelijk om hele mooie strakke banen op muren en plafonds te spuiten. Nogmaals het spuiten van latex gebeurt dus zonder lucht. Om altijd de beste kwaliteit te krijgen hebben wij zelf geïnvesteerd in duurzaam airless spuit apparatuur, zie foto hieronder van onze Graco spuitmachine:

graco st max 595

A kwaliteit materiaal!

De latex spuiten specialist maakt altijd gebruik van a kwaliteit apparatuur en materialen. Zo spuit de latex spuiter in woningen altijd met Sigma Super Latex schrobklasse 1. Deze latex is het beste geschikt voor woningen en goed te reinigen. In woningen spuiten wij absoluut nooit met een hogere schrobklasse, gewoon nooit! Wij willen namelijk de beste kwaliteit opleveren en dat kan niet met schrobklasse 2 of 3 latexverf.

Krijgen we de kans om een bedrijfspand te spuiten? Komen er stellingen, tafels etc voor de wanden? Dan spuiten wij wel met schrobklasse 2 latexverf. Het is namelijk zonde om dure latex te spuiten op wanden als er stellingen voor de wanden komen te staan toch? In kantoren, wc’s etc wordt er wel weer met Sigma schrobklasse 1 gespoten.

Wanden en plafonds gestuukt?

Zijn je wanden en plafonds strak gestuukt door de stukadoor? Dan is het niet mogelijk om direct met te starten met het spuiten van latex. Zodra alles netjes afgeplakt is, is het de bedoeling dat er eerst 1 laag kwaliteit voorstrijk gespoten wordt.

Waarom voorstrijk spuiten? De reden waarom wij gestuukte muren eerst met voorstrijk spuiten, heeft te maken met de zuigkracht van de gestuukte wanden en plafonds. Gestuukte wanden en plafonds zuigen dus heel erg. Wanneer er direct met latex op net gestuukte muren en plafonds word gespoten hecht de latex niet goed en daarnaast vloeien de gespoten banen ook niet mooi.

Daarom spuiten wij altijd eerst 1 laag voorstrijk op gestuukte muren en plafonds. Wat ook belangrijk om te weten is, is dat wij echt 100% voorstrijk gebruiken en dus NIET een beetje voorstrijk door de latex roeren en dan gaan spuiten. Wij zijn geen beunhazen en kwaliteit is voor ons een pre! De voorstrijk die wij trouwens gebruiken is dekkend en van het merk Glidden. Glidden is een bij product van Sigma en van uiterst goede kwaliteit!

Spuitwerk ervaringen:

Klik op deze link voor alle airless prijzen per M2

Hoe lang duurt een spuitwerk opdracht?

Erg verschillend hoe lang een spuitwerk opdracht duurt. Het ligt namelijk aan de vierkante meters die gespoten dienen te worden. Heb je rond de 100/200 vierkante meter aan wanden die gespoten moeten worden, dan kan dit in 1 dag gespoten worden. Zodra je rond de 500 vierkante meter aan spuitwerk hebt en de wanden ook nog eens gestuukt zijn, dan kan een spuitopdracht 3 dagen duren.

Ik wil je graag een video laten zien waarin ik rond de 1500 vierkante meter aan latex spuitwerk hebt uitgevoerd. Deze spuitopdracht heb ik alleen gedaan en heeft 6 dagen geduurd.

Stel je eens voor dat ik alles op een hoogwerker zou moeten rollen en kwasten? Dan was ik weken met deze opdracht bezig! Daarom ben ik blij dat ik het uitvoeren van spuitwerk goed beheer! Het bespaart een hoop tijd en geld. Bekijk de video hieronder en zie hoe strak het resultaat is geworden:

Prijzen spuitwerk:

Wat is de latex spuiten prijs? Hoe kan ik geld besparen? Ik ga het je nu allemaal vertellen. Wij bieden 2 pakketten aan voor de spuitopdracht. Pakket 1 is onze duurste pakket en in dit pakket doen wij alles wat te maken heeft met het spuitwerk.

Denk aan afplakken van niet te spuiten onderdelen, het kitten van openstaande hoeken of naden en het spuiten van 2 lagen latex. Moet er ook voorstrijk gespoten worden? Dan kunnen wij dit ook doen in dit pakket, maar dan gaat de vierkante meter prijs natuurlijk wel weer omhoog.

Wil je goedkoop latex spuiten en ben je zelf handig in afplakken, stopcontacten demonteren etc? Kies dan voor pakket 2. Bij pakket 2 doe je dus zelf alle voorbereidende taken en laat je ons alleen komen voor het spuiten van latex. Door op de link hieronder te klikken kun je de prijzen per pakket vergelijken:

Klik hier voor de spuitwerk prijzen

Scroll naar boven