Latex spuiten voor een erg goedkope prijs? Is het verstandig?

Latex Spuiten is vandaag de dag ontzettend populair. Eigenlijk niet zo heel vreemd, want het is erg mooi! Daarnaast krijg je van latex spuiten geen zichtbare banen te zien en het pakt een stuk goedkoper uit dan muren rollen.

Zodra je een latex spuiter zoekt kom je al snel verschillende spuiters tegen. Bij de één is de vierkante prijs vanaf 7 euro en andere hebben zelfs een vierkante meter prijs vanaf €3,50. Hoe is het mogelijk dat er zo’n verschil zit in de tarieven?

Verschil in kwaliteit verf

Het verschil in de prijzen per vierkante meter, zit hem vaak in de kwaliteit verf. Daarnaast telt de schrobklasse ook mee. Goedkope latex spuiters maken vaak gebruik van schrobklasse 3. Wil je de beste kwaliteit, dan raad ik aan om voor schrobklasse 1 te kiezen.

Wij zijn een latexbedrijf dat met een goede latexverf van Sigma latex spuiten. Schrobklasse 1 houden wij altijd aan bij het latex spuiten van woningen.

Latex spuiten werkzaamheden

Hieronder een greep uit de werkzaamheden die wij voor je kunnen uitvoeren. Van afplakken tot het spuiten van latex.

Afplakken

Het spuiten van latex kan pas als alles dat niet gespoten moet worden afgeplakt is. Kozijnen, deuren, vloeren etc, het moet allemaal professioneel afgeplakt worden. Zodra we met het latex spuiten bezig zijn willen we niet dat het afplakpapier of folie van de afgeplakte onderdelen afschiet.

Voorstrijken

Als de stukadoor bij je langs is geweest en de muren mooi strak heeft afgeleverd, is het belangrijk dat we niet meteen beginnen met de latex spuitwerkzaamheden. Eerst dient er een voorstrijklaag gespoten worden. Een voorstrijklaag moet je zien als een grondlaag dat ervoor zorgt dat de muren minder zuigkracht krijgen. Nadat de voorstrijk professioneel op de muren gespoten is gaan we verder met de volgende werkzaamheden:

Kitten

Alle hoeken, naden en openstaande verbindingen kitten we dicht met een goede a kwaliteit kit. De kit waarmee gewerkt wordt is de kit van progold. Progold heeft een goede elastische kit, de noncrack kit.

Latex spuiten

Nadat alle werkzaamheden top zijn uitgevoerd starten we met het echte werk! Latex spuiten. Vanaf de bovenste verdieping spuiten we alle kamers en gaan we stap voor stap naar beneden om de woonkamer te voorzien van een kwaliteit Sigma schrobklasse 1 latex laag.

Kosten

Je hebt de mogelijkheid om in het contactformulier te kiezen uit 2 verschillende pakketten. Wil je dat alles goed geregeld wordt van a tot z? Kies dan voor pakket nummer 1. Ben je zelf handig met afplakken, stopcontacten demonteren, kitten etc en wil je besparen op het latex spuiten? Dan is pakket 2 ideaal voor jou.

De verschillen in de latex spuiten prijs verschillen nogal. Pakket 1 is duurder dan pakket 2, omdat er bij pakket 1 meer arbeidsuren nodig zijn. Let op! Wij gebruiken altijd goede kwaliteit latex, bij elk pakket!

=> Klik hier om de kosten per pakket te zien.