Latex Spuitwerk? Vanaf 3 euro per m2 inclusief latex:

Latex spuitwerk laten uitvoeren? Erg slim! Waarom, ga ik op deze pagina allemaal aan je vertellen. Als het over het latex spuiten van wanden en plafonds gaat word ik altijd erg blij. Omdat het eindresultaat van latex spuitwerk namelijk ontzettend mooi is.

Nadat ik dan vaak klaar ben met de latex spuitwerk opdracht zie ik ook op de gezichten van de klanten een erg blij gezicht. Ik hou van heel het schildersvak, maar spuiten, ja, het heeft iets. Het is leuk om te doen, het spuiten gaat erg snel, waardoor je weer snel een nieuw project kan starten en de kosten voor spuitwerk zijn een stuk lager dan alles laten rollen!

Hola! Mijn naam is Kevin, 35 jaar op dit moment van schrijven en op mijn 18e een gediplomeerde schilder geworden. Verschillende schilder bazen gehad in het verleden en uiteindelijk de stap genomen om voor mij zelf te beginnen.

Beste keuze van mijn leven geweest moet ik zeggen! Ik kan nu zelf tijden bepalen, krijg zelf de eer/complimenten van het eindresultaat ipv mijn baas en ik hou er per maand wat meer aan over. Ik ben gespecialiseerd in buiten en binnen schilderwerk. Nu je wat meer weet over de schrijver van dit artikel, wil ik graag verder gaan met het onderwerp van deze pagina:

Wat is latex spuitwerk?

Latex spuitwerk is machinaal latex spuiten met een airless spuit installatie. De latex wordt door de machine opgezogen en onder druk door een slang gedrukt. Aan het einde van de slang zit een spuitpistool met een tip erop. Zodra de trekker van het pistool wordt overgehaald komt de later onder druk geperst uit de tip. Deze druk is erg hoog, waardoor je strakke banen op de wanden en plafonds kunt spuiten.

Spuitwerk vs rolwerk

Veel mensen kiezen vandaag de dag voor het spuiten van wanden en plafonds ipv rollen. Zeker bij latex spuitwerk nieuwbouw of als er een woning is gestuukt. Ik heb het al eerder op de pagina vermeld, maar doe het graag nog een keer. Latex spuiten is erg mooi, super snel klaar en stukken voordeliger dan muren en plafonds laten rollen.

Wanneer je alles laat rollen is de schilder veel langer bezig in je woning. Dit kan soms wel 4/5 dagen duren. Heeft er natuurlijk mee te maken om hoeveel vierkante meter het gaat. Als de latex spuiter komt, dan kan de woning in 2/3 dagen gespoten zijn. Daarnaast krijg je met latex spuitwerk ook geen zichtbare banen te zien. Dit komt dus omdat de banen erg snel overlappend worden gespoten.

Ik heb hieronder een video voor je, waarin ik laat zien hoe strak latex spuitwerk wel niet is:

Latex spuitwerk plafond

Wanneer je alleen je plafonds door ons wilt laten spuiten en zelf de muren wilt rollen, dan is dit geen enkel probleem. Wanneer je dit even tijdens het invullen van het contactformulier doorgeeft, komt het helemaal in orde.

Heb je een nieuwe woning bemachtigd, maar is deze erg geel door de nicotine aanslag? Geen zorgen. We kunnen deze nicotine laag verwijderen door een ander soort latex te gebruiken.

Kwaliteit materialen en machines!

Bij elke latex spuitwerk opdracht die uitgevoerd wordt, maakt de latex spuiter gebruik van top kwaliteit verf en afplakmateriaal. Ook wordt er niet bespaard op airless spuit apparatuur. Wij werken met apparatuur van het Amerikaans bedrijf Graco. Zij zijn leider op het gebied van airless apparatuur en dergelijke. Niet zo heel vreemd, want het eindresultaat is echt ontzettend, maar dan ook ontzettend mooi!

De latex waar wij mee spuiten is van Sigma. In woningen moet een goede latex verf tegen de muren en plafonds komen, dus maken wij gebruik van Sigma Superlatex Schrobklasse 1. Deze verf is erg dik en goed te reinigen.

Wanneer je woning super strak is gemaakt door de hard werkende stukadoor, spuiten we niet direct na het afplakken met latex, maar eerst met een goede kwaliteit voorstrijk middel. Het voorstrijk middel dat wij hiervoor gebruiken is van Glidden en dekkend. Nadat de voorstrijk droog is, worden alle hoeken en naden dicht gekit met een kit die niet scheurt! Den Brave anti crack kit is de kit die wij hiervoor gebruiken.

Kosten latex spuitwerk per m2

Wij bieden 2 verschillende opties aan voor het uitvoeren van spuitwerk. Optie 1 is onze all in pakket. Wanneer je kiest voor dit pakket, dan voeren wij de hele klus uit van a tot z. Optie 2 is interessant wanneer je zelf vaak klust. De kosten latex spuitwerk per m2 per pakket verschillen enorm.

Klik op deze link op de spuitwerk kosten te bekijken

Scroll naar boven