Muren laten witten?

De muren in je woning zijn weer toe aan een schilderbeurt en je zit over het onderwerp muren laten witten te denken. Op deze pagina wil ik je vertellen over de verschillende werkzaamheden die ik voor je kan uitvoeren.

Wat het mooiste resultaat geeft, wat je beter kunt doen, de kosten en welke materialen wij gebruiken. Heb je last van nicotine aanslag? Ook daarover ga ik vertellen.

Muren laten witten kosten

Wanneer je kiest voor muren laten witten op de ouderwetse manier, dus alles met de hand rollen en kwasten ben je een stuk duurder uit dan muren spuiten. Dat komt omdat muren rollen en kwasten veel langer duurt dan spuitwerkzaamheden.

Stel je hebt 100 vierkante meter aan muren dat wit gewit moet worden, dan kan dat bedrag al snel oplopen naar 1500 euro exclusief btw. Laat je 100 vierkante meter wit spuiten, dan zijn de kosten vaak 1000 euro exclusief btw. Het verschil in muren laten witten en muren spuiten zit hem dus echt in de snelheid.

Bij muren spuiten gaat de meeste tijd in het afplakken zitten. Afplakken van kozijnen, ramen, deuren etc. Zodra alles netjes afgeplakt is ben je ready to go om alles netjes te spuiten.

Het spuiten van muren

Vandaag de dag kiezen wij niet meer voor muren laten witten, maar spuiten we alle muren. Muren witten doen we alleen als het echt niet anders kan. Bijvoorbeeld als afplakken niet te doen is.

Wij hebben verschillende redenen waarom we vandaag de dag vaak alleen nog spuitwerkzaamheden uitvoeren. Hieronder een greep uit de verschillende voordelen:

Geen zichtbare banen

Met de professionele spuitmachines die wij gebruiken kunnen we mooi en strak op de muren latex spuiten. Het latex word met het spuitpistool door een kleine opening gedrukt. Doordat de latex door een kleine opening wordt gedrukt onstaat er nevel. Met deze nevel kan je mooie banen op de muur spuiten. Aan het einde van de spuitopdracht zie je dan ook geen zichtbare banen verf.

Bij muren laten witten komt het vaak voor dat je aan het einde van de opdracht nog wel zichtbare banen ziet. Als er iets kan storen in de woonkamer, dan zijn het wel zichtbare strepen/banen.

Sneller klaar met opdracht

Het spuiten van muurverf gaat razendsnel, zo snel dat je vaak binnen 2 uur een huis afgespoten hebt. Wel moet eerst alles goed afgeplakt worden. Vaak ben je met het afplakken 4 tot 6 uur mee bezig. Ligt eraan hoeveel er afgeplakt moet worden. Maar buitenom dat er veel afgeplakt moet worden, spuiten blijft sneller dan muren laten witten.

Het is een stuk goedkoper

Omdat het spuiten van muren zo snel gaat is het kostenplaatje ook een stuk voordeliger dan muren laten witten. De kosten voor spuitwerk is vaak 30 tot 40% goedkoper dan alles ouderwets met de handen rollen en kwasten.

Je hebt op deze pagina de keuze uit 2 verschillende spuitwerk pakketten. Pakket 1 is onze duurste pakket en pakket 2 is ons goedkopere pakket.

=> Klik op deze link op de spuitwerk kosten te bekijken.

De diensten die wij kunnen uitvoeren:

Wij bieden verschillende diensten aan om tot een zo mooi en strak resultaat te komen. Hieronder een opsomming van al onze diensten die we voor je uit kunnen voeren.

Afplaktaken

Voordat alles netjes gespoten kan worden zijn er verschillende afplaktaken nodig. Eerst worden alle kozijnen, deuren en andere voorwerpen waar absoluut geen nevel op mag komen afgeplakt. Tevens worden stopcontacten, schakelaars gedemoneerd. Als de spuitklus af is word alles netjes opgeruimd en weer teruggeplaatst. Let op, het opruimen doen we alleen als je kiest voor pakket 1.

Voorstrijk aanbrengen

Zijn je muren netjes gestuct? Zo ja, dan spuiten wij niet direct met latex op de muur. Eerst spuiten we alle muren voor met voorstrijk. Voorstrijk is een soort verflaag die ervoor zorgt dat de zuiging van de muur een stuk minder wordt.

Kitwerkzaamheden

Net als jij willen we het mooiste resultaat opleveren. Om een mooier resultaat te krijgen kitten we alle hoeken en naden van de muren. Het kitten doen we met een kwaliteit kit dat erg elastisch is. De noncrack kit van progold gebruiken wij hiervoor.

Deuken repareren

Zitten er kleine deuken in de muur? Geen probleem. Deze deuken repareren we natuurlijk ook. Het repareren doen we met een kwaliteit plamuur.

Latex spuiten

Als alle voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd zijn kunnen we beginnen met het serieuze werk oftewel latex spuiten. Met een gepaste snelheid brengen we 2 lagen kwaliteit latex aan. Bij elke klus die we uitvoeren gebruiken we kwaliteit latexverf. Straks meer over de latexverf waar wij mee werken.

Professioneel apparatuur

De kwaliteitseisen bij ons zijn zo belangrijk dat het investeren in duur apparatuur bij ons een pre is. Latex spuitwerk voeren we uit met goede spuitmachines van Graco. Voor muren spuiten gebruiken we de Graco St Max 2 Pc Pro. Dit is een goede machine. Één keer het resultaat gezien wat je met deze machine kunt bereiken en je denkt nooit meer over muren laten witten met de roller en kwast!

Latexverf

Zodra we een woning moeten spuiten gebruiken we altijd goede reinigbare muurverf. De muurverf waar wij vaak mee werken in woningen is de Sigma Superlatex Mat. Dit is een verf van schrobklasse 1. Wil je jouw muren de beste kwaliteit geven? Kies dan altijd voor schrobklas nummer 1.

=> Klik hier voor de spuit prijzen.

Scroll naar boven