Muren Verven

Sigma Superlatex Matt

In dit artikel proberen we zo goed mogelijk uit te leggen hoe je zelf muren verven kunt. Tevens heb je de mogelijkheid om ons in te huren voor het muren verven.

Ik ga stap voor stap onthullen waar je allemaal op moet letten. Welke verf je het beste kunt gebruiken, welke spullen je nodig hebt en hoe je het mooiste resultaat kunt krijgen met muren schilderen.

Gebruik kwaliteit latexverf

Voordat er begonnen word met muren verven is het belangrijk dat er een kwaliteit latexverf gebruikt wordt. Kwaliteit latexverf zorgt namelijk voor een mooier resultaat en is vaak ook beter reinigbaar.

Zelf werken wij veelal met Sigma latex of een andere latexverf van PPG. PPG is de fabrikant dit kwaliteit latexverf maakt.

Heb je niet de budget om dure verf aan te schaffen? Dan kan je ook kiezen voor histor monodek. Dat is ook een goede latexverf.

Muren gestuct?

Zodra de muren pas gestuct zijn en er nog geen laag verf op zit, is het belangrijk dat er eerst met voorstrijk gewerkt word. Koop dus ook direct kwaliteit voorstrijkmiddel. Voorstrijkmiddel zorgt ervoor dat de zuiging bij de volgende laag die aangebracht word een stuk minder is. Hierdoor is kan de volgende laag veel mooier aangebracht worden.

Kwasten, rollers, etc

Muren verven gaat het makkelijkste als de juiste gereedschappen en materialen gebruikt worden. Als er 1 gereedschap vergeten wordt, kan het muren verven alweer slecht uitpakken.

Het is belangrijk dat de volgende gereedschappen geregeld worden voordat er geschilderd gaat worden: Rolstok, 1 watergedragen kwast, 1 rechthoekige rolbak, 1 verzetketel, 1 kleine vachtroller met rolbeugel en een grote vachtroller met rolbeugel.

Naast deze gereedschappen zijn handschoenen ook erg fijn. Dan zitten namelijk na het schilderen je handen niet onder verf.

Stappenplan

Hieronder een stappen plan voor muren verven. Neem de stappen goed door om tot het mooiste resultaat te komen. Een eindresultaat zonder lelijke banen en strepen.

Stap 1 – Het voorbereidende werk.

Voordat er begonnen kan worden met het echte werk, is het belangrijk om eerst het voorbereidende werk goed uit te voeren. Het voorbereidende werk bestaat uit vloer afdekken, stopcontacten demonteren, lampen demonteren etc.

Stap 2 – Kit de hoeken/naden met een kwaliteit acrylaatkit.

Wat wij altijd doen voordat we starten met muren verven of spuiten is alle hoeken strak kitten. We kitten altijd met een goede kit, om scheuren later te voorkomen.

Wil je een nog mooier resultaat dan raad ik aan om als eerst alle hoeken van het huit te kitten. Het is een pittige uitdaging, maar je zult opkijken van het resultaat!

Een goede kit om te gebruiken is de NONCRACK PROGOLD acrylaatkit. Dure kit, maar moeite waard!

Stap 3 – Start met de hoeken verven!

Zodra de kit goed droog is kan er begonnen worden met het schilderen van de hoeken. Als eerst start je altijd met de hoeken en daarna brengt u de grote banen aan met de grote roller.

Vul nu de verzetketel met ongeveer 5 centimeter aan latexverf. De verzetketel houd je in de linkerhand en teven de kwast + kleine roller. In het begin zal dit even wennen zijn, maar naarmate zal het steeds beter gaan.

In je linderhand wissen je vaak de kwast met de kleine roller. Zo kan je een hoop tijd besparen en hoeft u niet heletijd het trappetje af te lopen voor verf.

Als eerst doop je de kwast in de verf en strijkt u deze uit in de hoek van de muur. Goed uitstrijken, maar er ook voor zorgen dat er genoeg latexverf aanwezig is. Daarna wissel je de kwast om met de kleine roller en breng je met de kleine roller banen aan. Dus 1 baan in de hoek op de muur en 1 baan op het plafond.

Stap 4 – Grote banen aanbrengen.

Zodra je alle hoeken van de muren en plafonds bent afgegaan met de kwast en kleine roller, kan er gestart worden met het aanbrengen van de grote banen. Muren verven wordt nu echt leuk omdat het steeds mooier gaat worden.

Vul nu de rechthoekige latexemmer met latex. Zet de grote roller vast op de rolstok en start met banen maken. Ga van links naar rechts over elke baan halfverwege heen. Rol daarnaast de roller goed uit en verdeel de verf goed.

Het beste werkt muren verven met 2 personen. Persoon 1 voert dan stap 1 uit en persoon 2 komt er daarna achteraan en voert stap 2 uit. Zo krijg je geen last van zichtbare banen aan het einde van het sauswerk.

Ons muren laten verven?

Zie je ertegen op om zelf of samen met iemand muren te verven? Snap ik! Wij kunnen of al uw muren traditioneel schilderen of spuiten. Vaak kiezen wij als het mogelijk is om te spuiten. Spuitwerk is namelijk een stuk mooier, sneller en een stuk goedkoper dan traditioneel sauzen.

= Klik op deze link om meer informatie te lezen over ons spuitwerk.

Scroll naar boven