Plafond Spuiten? Vanaf 3 euro per m2 inclusief latex:

Plafond spuiten? Wil jij graag een super strak plafond hebben? Kies dan voor plafond laten spuiten. Het laten spuiten van een plafond is namelijk een snelle en efficiënte manier. Daarnaast is het veel strakker dan alles laten rollen en kwasten en de kosten zijn een stuk minder.

Tegenwoordig is het laten spuiten dan ook erg populair en wordt deze manier van schilderen ontzettend veel gebruikt. Vooral bij grote projecten is deze manier razend populair, omdat je erg veel tijd bespaard en daarmee dus ook kosten bespaard.

Sommige mensen proberen het rollen van het plafond zelf, maar zijn niet tevreden met het eindresultaat. Daarnaast kost het ook een hoop tijd als je dit zelf gaat doen.

plafond spuiten

Met welke apparatuur werken wij?

Wij werken enkel met de producten waarvan wij vinden dat het de beste kwaliteit levert. Het apparaat waar wij mee werken is de Graco St Max 595 PC Pro, deze gebruiken wij voornamelijk voor de wanden en plafonds.

Daarnaast hebben wij de Graco Ultra Handheld voor kleiner houtwerk zoals kozijnen en dergelijk. Graco is leider op het gebied van spuit apparatuur en dat is te zien aan het eindresultaat! Ontzettend mooi.

Doordat wij met professioneel duurzaam apparatuur spuiten, voorkomen we zichtbare banen of strepen. Dit komt omdat de verf veel makkelijker en sneller te verdelen is met ons apparaat.

Plafond voorbereiden voor het spuiten

Zodra wij komen voor plafond spuiten, moet eerst alles goed afgedekt worden waar geen latexverf op mag komen. Denk bijvoorbeeld aan deuren, traphuizen, raamkozijnen en ga zo maar door.

Wanneer alles goed is afgeplakt, controleren we de wanden op gaten en openstaande hoeken. Zodra we openstaande hoeken tegen komen worden deze netjes dicht geplamuurd of gekit.

Het kitten gebeurt uitsluitend met een anti crack kit van het merk Den Brave. We besparen zeker niet op onze kitten en plamuur. Niets is namelijk zo vervelend dat hoeken of geplamuurde plekken openspringen na het spuiten! Wanneer alle afgeplakte onderdelen nog een keer zijn gecheckt, gaten en naden dicht zijn, starten we de machine.

Prijzen latex spuiten per vierkante meter

De prijzen voor het laten spuiten van jouw plafond kunnen erg verschillend zijn en dat is afhankelijk van een aantal factoren. Het eerste punt waar je naar dient te kijken is het oppervlakte die je graag gespoten wil hebbe. Hoe groter de klus hoe goedkoper tarief je betaald per vierkante meter.

Het is namelijk zo dat voor klussen van 50 tot 250 vierkante meter je een tarief vanaf €6,00 betaald per vierkante meter. Van 250 tot 500 vierkante meter heeft een vanaf prijs van €5,00 per vierkante meter en 500 vierkante meter heeft een vanaf prijs van €4,00.

Wanneer blijkt dat jouw plafond erg vuil is, dan zal er een andere verf gebruikt moeten worden. Dit kan een invloed hebben op de totaalprijs van jouw klus. Dit wordt vooraf besproken met jou tijdens het adviesgesprek. Mocht jij bij voorbaat al weten dat je erge nicotine aanslag hebt, dan kan je dit direct doorgeven bij het aanvragen van de offerte.

De keuze betreft jouw pakket is ook bepalend voor de prijs per vierkante meter. Kies jij voor pakket 1 dan zal je iets meer betalen maar geen werk hebben van de komst van onze schilder.

Wanneer jij kiest voor pakket 2 dan is de prijs iets lager maar heb je zelf wat werk, je dient namelijk bij pakket 2 zelf alles af te dekken en af te plakken. Tevens is het zo dat je bij het tweede pakket zelf de rommel opruimt naderhand en deze ook zelf afvoert.

En als laatst kan het zijn dat jouw plafond niet alleen een laagje verf nodig heeft maar bijvoorbeeld ook een laag primer. Dit is vaak bij nieuwbouwwoningen of nieuwe plafonds het geval. Wanneer je geen primer aanbrengt kan er een zuigende werking optreden die ervoor zorgt dat de verf niet mooi egaal opdroogt en dit is natuurlijk niet wenselijk voor het eindresultaat. Voor de prijzen per pakket, kun je op de link hieronder klikken:

Klik hier voor spuitwerk kosten

Welke verf gebruiken wij?

Wij werken met sigma verf, deze verf is van uitstekende kwaliteit en geeft naar onze mening een heel mooi eindresultaat. Voor het plafond gebruiken wij meestal Sigma Superlatex mat. Deze latex van Sigma is van goede kwaliteit en ook goed te reinigen.

Heb je vlekken op je plafond, dan maken we gebruik van Sigma Stainaway latexverf. De StainAway zorgt er dan voor dat er geen vlekken door de verf heen zichtbaar meer zijn.

Voorstrijk spuiten doen we met een dekkende voorstrijk middel, Glidden. Glidden is een product van Sigma en van uitstekende goede kwaliteit!

sigma superlatex

Welk plafond is geschikt voor het spuiten met latex?

In principe is ieder plafond geschikt om te spuiten met de verfspuit. Echter is het wel zo dat bepaalde plafonds iets meer aandacht vergen zoals een nieuw plafond, deze moet namelijk eerst behandeld worden met primer.

Ook is een plafond die structuur heeft lastiger te spuiten dan een glad plafond omdat je bij een spack plafond ervoor moet zorgen dat de gaatjes goed gevuld zijn met verf.

Wanneer jij een offerte aanvraagt kan je het type plafond aan ons doorgeven en tijdens het advies op maat wordt ook gekeken naar de beste mogelijkheden voor jouw type plafond zodat je altijd gegarandeerd bent van het mooiste resultaat.

Spuitwerk Kosten

Ervaringen van klanten:

Klik op deze link voor alle airless prijzen per M2

Plafond Bioscoop Gespoten:

In de video hieronder zie je hoe wij een plafond spuiten van een thuis bioscoop. Het was een leuke opdracht om te doen en de eigenaar was dik tevreden:

Klik hier voor latex spuit prijzen

Scroll naar boven