Plafond Spuiten? Snel Beschikbaar!

Wanneer jij graag een mooi en strak plafond wil hebben kan je ervoor kiezen om dit te laten doen doormiddel van het plafond laten spuiten. Het laten spuiten van een plafond is namelijk een snelle en efficiënte manier om jouw plafond te voorzien van een strakke laag latex verf waar je nog jaren plezier van zal hebben.

Tegenwoordig is het laten spuiten dan ook erg populair en wordt deze manier van schilderen ontzettend veel gebruik. Vooral bij grote projecten is deze manier razend populair omdat je erg veel tijd bespaard en daarmee dus ook kosten bespaard.

Sommige mensen hebben gaan zelf te werk met roller en kwast maar juist dit zorgt voor vlekken en strepen op het plafond wat natuurlijk zonde is voor het eindresultaat. Daarnaast ben je zelf veel tijd kwijt aan het schilderen van jouw plafond.

Met welke apparatuur werken wij?

Wij werken enkel met de producten waarvan wij vinden dat het de beste kwaliteit levert. Het apparaat waar wij mee werken is de Graco St Max 595 PC Pro, deze gebruiken wij voornamelijk voor de wanden en plafonds. Daarnaast hebben wij de Graco Ultra Handheld voor kleiner houtwerk zoals kozijnen en dergelijk. Wanneer je de plafonds spuit met de juiste apparaten kan je voorkomen dat er strepen of vlekken ontstaan.

Dit komt omdat de verf veel makkelijker te verdelen is met ons apparaat dan dat het is met een roller en kwast. Tevens is het natuurlijk zo dat je snel last van je armen kan krijgen wanneer je het plafond gaat witten met een roller dus naast het betere eindresultaat is het ook comfortabeler.

Plafond voorbereiden voor het spuiten

Wanneer wij langskomen om jouw plafond te voorzien van een mooie laag latexverf dan is het wel handig dat het plafond ook klaar is om te spuiten. Als jij een glad resultaat wil zal je dus ook beschadigingen aan het plafond weg moeten halen voordat wij komen spuiten want een grote beschadiging blijf je zien ondanks het laagje verf die wij erop spuiten. Wanneer je kieren hebt kan je deze netjes afkitten en gaatjes kan je plamuren zodat deze niet meer zichtbaar zijn. Als dit gedaan is en goed opgedroogd is kunnen wij aan de slag.

Niet alleen is het van belang om gaatjes en kieren weg te werken maar ook de ruimte voorbereiden doormiddel van de kozijnen schoonmaken en het weg halen van spullen die in de ruimte staan is belangrijk. De schilder kan namelijk niet goed zijn gang gaan wanneer er allerlei spullen in de kamer staan en daarnaast is het risico op vlekjes groter.

Zorg er dus voor dat zoveel mogelijk spullen verplaatst worden naar een andere ruimte. De kozijnen dienen schoon gemaakt te worden omdat de schilder deze gaat afplakken. Wanneer je deze vol stof hebt zal de schilder geen tape op het kozijn kunnen plakken.

Prijzen latex spuiten per vierkante meter

De prijzen voor het laten spuiten van jouw plafond kunnen erg verschillend zijn en dat is afhankelijk van een aantal factoren. Het eerste punt waar je naar dient te kijken is het oppervlakte die je graag gespoten wil hebben, hoe groter de klus hoe goedkoper tarief je betaald per vierkante meter.

Het is namelijk zo dat voor klussen van 50 tot 250 vierkante meter je een tarief vanaf €6,00 betaald per vierkante meter, van 250 tot 500 vierkante meter heeft een vanaf prijs van €5,00 per vierkante meter en 500 vierkante meter heeft een vanaf prijs van €4,00.

Wanneer blijkt dat jouw plafond erg vuil is en er dus speciale verf gebruikt moet worden in plaats van onze standaard latexverf zal dit ook een invloed hebben op de totaalprijs van jouw klus. Dit wordt vooraf besproken met jou tijdens het adviesgesprek. Mocht jij bij voorbaat al weten dat je erge nicotine aanslag of iets dergelijks hebt dan kan je dit direct doorgeven bij het aanvragen van de offerte.

De keuze betreft jouw pakket is ook bepalend voor de prijs per vierkante meter. Kies jij voor pakket 1 dan zal je iets meer betalen maar geen werk hebben van de komst van onze schilder. Wanneer jij kiest voor pakket 2 dan is de prijs iets lager maar heb je zelf wat werk, je dient namelijk bij pakket 2 zelf alles af te dekken en af te plakken. Tevens is het zo dat je bij het tweede pakket zelf de rommel opruimt naderhand en deze ook zelf afvoert.

En als laatst kan het zijn dat jouw plafond niet alleen een laagje verf nodig heeft maar bijvoorbeeld ook een laag primer. Dit is vaak bij nieuwbouwwoningen of nieuwe plafonds het geval. Wanneer je geen primer aanbrengt kan er een zuigende werking optreden die ervoor zorgt dat de verf niet mooi egaal opdroogt en dit is natuurlijk niet wenselijk voor het eindresultaat

Welke verf gebruiken wij?

Wij werken met sigma verf, deze verf is van uitstekende kwaliteit en geeft naar onze mening een heel mooi eindresultaat. Voor het plafond gebruiken wij meestal Sigma Superlatex mat maar wanneer jij een plafond hebt waar vlekken op zitten of een plafond hebt die nicotine aanslag bevat dan zijn wij genoodzaakt een speciale verf van Sigma te gebruiken en dat is Sigma StainAway matt. De StainAway zorgt er dan voor dat er geen vlekken door de verf heen zichtbaar meer zijn. De kosten zijn wel een tikkeltje hoger wanneer je de StainAway nodig bent.

Welk plafond is geschikt voor het spuiten met latex?

In principe is ieder plafond geschikt om te spuiten met de verfspuit. Echter is het wel zo dat bepaalde plafonds iets meer aandacht vergen zoals een nieuw plafond, deze moet namelijk eerst behandeld worden met primer. Ook is een plafond die structuur heeft lastiger te spuiten dan een glad plafond omdat je bij een spack plafond ervoor moet zorgen dat de gaatjes goed gevuld zijn met verf.

Wanneer jij een offerte aanvraagt kan je het type plafond aan ons doorgeven en tijdens het advies op maat wordt ook gekeken naar de beste mogelijkheden voor jouw type plafond zodat je altijd gegarandeerd bent van het mooiste resultaat.

Scroll naar boven