Plafond Witten? Wij zijn snel beschikbaar!

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun plafonds te laten witten doormiddel van het spuiten. En door de jaren heen is het latex spuiten van plafond dus ook steeds populairder geworden. Natuurlijk is het ook niet zo gek dat het steeds populairder wordt aangezien het je ontzettend veel tijd bespaard maar ook het eindresultaat is super netjes.
De voordelen van je plafond laten witten door te laten spuiten

Zoals hierboven al genoemd is zorgt het spuiten ervoor dat de klus veel minder tijdrovend is. Met het spuiten pak je namelijk mooie grote stukken mee en je hoeft niet continue nieuwe verf te pakken omdat er een mooie hoeveelheid verf in de machine kan. Omdat je niet zelf met een roller aan de gang hoeft bespaart het te ook de last van je nek en schouders wat natuurlijk ook geen vervelende bijkomstigheid is.

Ook is het zo dat het spuiten steeds populairder wordt omdat je dan de mooiste resultaten kan krijgen. Met een roller of kwast kan je nog wel eens strepen krijgen en dat is met het spuiten veel minder het geval. Wel is het van belang dat de persoon die de verf aanbrengt door middel van het erop spuiten moet weten wat hij of zij doet.

Waar rekening mee houden?

Wanneer je door ons je plafond wil laten witten zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Zo is het bijvoorbeeld zo dat wij graag voor een mooi en glad resultaat gaan en dit kan niet wanneer het plafond beschadigingen heeft. Dus wanneer jouw plafond krassen, deuken of gaten heeft dien je deze voor tijd wel weg te werken en dit kan je doen aan de hand van plamuren. Onze verf dekt namelijk erg mooi maar zal gaten, deuken en krassen niet verbergen.

Ook zal je er rekening mee moeten houden dat de ruimte waarin wij werken leeg moet zijn. Wij kunnen immers niet uit te voeten wanneer de kamer nog vol staat met allerlei meubilair. Zorg er dus voor dat deze tijdig weg zijn gehaald zodat wij maar ook jij niet onnodig voor een vervelende verassing komen te staan.

Niet alleen leeg is zijn is een must maar ook dien je ervoor te zorgen dat de kozijnen in elk geval schoon zijn want deze worden afhankelijk van het pakket door ons afgeplakt en de tape zal niet hechten als de kozijnen of deuren erg vies zijn.

Als laatst zal een nieuw plafond eerst een laag primer moeten krijgen voordat wij deze kunnen witten met onze latexverf. Omdat dit ook tijd in beslag neemt dien je dit bij het aanvragen van de offerte al door te geven. Op die manier krijgen wij een goed beeld van de situatie en kunnen wij hier dan ook naar handelen.

De prijzen voor plafond witten per m2

Omdat de prijs afhangt van vele factoren is er geen specifieke prijs te noemen voor het laten witten van jouw plafond. Net zoals bij de muren geldt het ook voor de plafonds dat wanneer je meer oppervlakte hebt je minder hoeft te betalen. Ons goedkoopste pakket is een pakket waarbij je zelf het voorbereidende werk doet en je een oppervlakte van meer dan 500 vierkante meter hebt. Dit pakket kost je €4,00 per vierkante meter mits er geen andere zaken een rol spelen in de opmaak van de prijs.

Uiteraard denken wij graag met de klant mee en staat tevredenheid hoog in het vaandel, als je minder te besteden hebt dan kan je daardoor dus ook kiezen voor de mogelijkheid om veel zelf te doen. Bij veel zelf doen kan je denken aan het afdekken van de vloer zodat hier geen verf spetters op terecht kunnen komen maar ook het afplakken van deuren en kozijnen. Als je lampen in de ruimte hebt zal je deze ook moeten demonteren. Na afloop van onze werkzaamheden ruim jij alle spullen weer op en eventueel afval kan je vervolgens zelf weggooien of afvoeren. Bij pakket 1 zorgen wij voor al deze bovengenoemde taken en heb je zelf geen om kijken meer naar deze taken.

Bij ieder pakket zit een adviesgesprek, deze is ervoor om alles goed te bekijken en te zorgen dat er geen onverwachtse verassingen zijn zoals aanslag vlekken die een duurdere verf nodig zijn. Standaard heb je bij je pakket namelijk 2 lagen Sigma latexverf in een wit tint maar wanneer jij vlekken hebt of een plafond die om wat voor reden dan ook een extra laag nodig heeft dan wil je dit vooraf weten en niet achteraf. Stel jij wil je plafond tijdens het adviesgesprek liever een andere kleur dan zal hier ook een extra bijdrage aan zitten omdat het spuiten met een andere kleur dan wit ervoor zorgt dat de machine gereinigd moet worden.

Plafond witten van een bedrijfspand

Ook de zakelijke markt kan terecht bij ons voor het laten witten van een plafond. Niet alleen kunnen wij snel iedere ruimte afhandelen maar ook draaien wij onze hand niet om voor grote ruimtes. Het is zelfs zo dat hoe groter de oppervlakte is van het bedrijfspand hoe goedkoper het tarief wordt per vierkante meter. De prijzen die wij bieden zijn exclusief btw wanneer jij een pand hebt dat ouder dan 2 jaar is kom je uit op een btw-percentage van 9%.

Is de woning jonger dan 2 jaar zal je een percentage van 21% moeten betalen.
Wanneer je te maken hebt met nieuwbouw is je btw-percentage 9% echter zal de prijs dan iets hoger liggen omdat wij vaak een laag primer moeten spuiten voor dat wij kunnen beginnen met het witten van de plafonds. De reden hiervoor is dat de verf vaak niet heel mooi hecht op een nieuw plafond.

Welke apparatuur wordt gebruikt?

Omdat wij graag een goed resultaat willen leveren werken we met de apparaten waarvan wij denken dat de kwaliteit goed genoeg is. In onze ogen is dat de apparatuur van Graco. Dit merk gebruiken we voor zowel de grotere klussen als voor de kleinere klussen zoals kozijnen.

Scroll naar boven