Spuitwerk Plafond

Voor muren in een woning is het al heel gebruikelijk om voor spuitwerk te kiezen in plaats van schilderen met roller en kwast, maar ook bij plafonds is dit mogelijk.

Plafonds zijn lastig om te schilderen.

Vaak ben je boven je macht aan het werken, is je zicht niet altijd even goed en is het fysiek ook een hele uitdaging om een mooi eindresultaat te krijgen.

Daarnaast is de kans ook groot dat na het rollen strepen of banen te zien zijn.

Het inhuren van een professionele verfspuiter om je plafond te laten spuiten is dan ook een uitstekende keuze en biedt meerdere voordelen.

Zo is niet niet alleen sneller afgerond, maar is het resultaat vaak een stuk mooier en kost het je ook minder geld.

Omdat latex spuiten een stuk sneller gaat dan ouderwets rollen, kost het minder tijd en arbeid.plafond spuitwerk

Hoe werk verf spuiten op het plafond

Wanneer je kiest voor het laten spuiten van je plafond, zal een professional op het gebied van verf spuiten met een speciale airless verfspuit aan de slag gaan.

Deze airless verfspuit zorgt ervoor dat de verf onder hoge druk gelijkmatig wordt gespoten over het hele oppervlakte dat gespoten moet worden.

Zo is er geen kans op banen of strepen, omdat er geen kwast aan de pas komt. Op deze manier is de klus veel sneller geklaard dan wanneer een schilder alles met een roller moet doen.

Plafond geschikt voor spuitwerk

Een plafond dat glad en egaal is, is het meest geschikt voor spuitwerk. Verf die gespoten wordt ziet er namelijk het beste uit op ondergronden die egaal zijn.

Is het plafond niet egaal en zijn er bijvoorbeeld oneffenheden of imperfecties te zien, dan is dat achteraf vaak ook te zien als de verf is opgedroogd.

Twijfel je of jouw plafond geschikt is om verf op te spuiten, laat de latex spuiter dan even met je meekijken. Voor elke situatie is er wel een gepaste oplossing.

In sommige gevallen zal de verfspuiter er voor kiezen om eerst een voorstrijklaag aan te brengen, om daarna met de latex verf aan de slag te gaan. Wanneer de verfspuiter vooraf de ruimte komt inspecteren, kan er gezamenlijk een plan van aanpak gemaakt kunnen worden.

Alles goed afplakken bij plafond spuiten

Wanneer een vakman aan de slag gaat met deze klus en jouw plafond gaat spuiten, zorgt hij er altijd voor dat alles goed wordt afgeplakt. Hiermee wordt er voor gezorgd dat er geen verf komt op de bovenkant van de muren.

Ook worden andere spullen in de ruimte, zoals meubels, afgedekt zodat hier geen verf op komt. In een nieuwbouwwoning is de ruimte vaak nog leeg zodat de verfspuiter alle ruimte heeft om het plafond goed te spuiten.

Je helpt de verfspuiter enorm als je voor zijn komst de spullen naar een andere ruimte kunt verplaatsen.

Het is niet voor niets dat het spuiten van het plafond een steeds meer gekozen oplossing is. Het is een stuk voordeliger dan traditioneel schilderen met roller en kwast omdat hier veel minder uren in gaan zitten.

Mede daarom is het vaak ook een stuk voordeliger. Een mooi plafond tegen een scherpe prijs, dat is wat je krijgt als je er voor kiest om je plafond te laten spuiten.

Kosten plafond spuitwerk:

Op internet zijn er verschillende latex spuiters waaruit gekozen kan worden. De prijs verschilt nogal per verf spuiter. Zo rekent de één 3 euro per vierkante meter en de ander 9 euro per vierkante meter.

Een te goedkope prijs heeft vaak te maken met het feit dat er een goedkope latex verf gebruikt word. Bijvoorbeeld krijtlatex of een verf dat niet goed reinigbaar is.

Bij ons heb je de mogelijkheid om te kiezen uit 2 paketten. Bij pakket 1 doen wij al het werk voor u en bij pakket 2 doet u zelf al het voorbereiden. Let op, bij alle 2 de paketten gebruiken wij kwaliteit latex van Sigma.

De verschillen in spuitwerk kosten verschillen nogal. Neem een kijkje op onze spuitwerk tarieven pagina voor een indruk:

Klik hier voor de spuitwerk kosten

Scroll naar boven