Trap schilderen? Wij kunnen dit voor je doen!

Trap schilderen? Wij kunnen snel terecht voor het schilderen van je trap. Hoi hoi, leuk dat je deze pagina bezoekt! Mijn naam is Kevin en ik ben al heel wat jaren een professionele schilder. Al 18 jaar om precies te zijn.

Begin 2005 begonnen met mijn schilders opleiding en eind 2006 schilders opleiding met succes afgerond. Nadien heb ik vele jaren bij diverse schilders bazen geschilderd en diverse eigen opdrachten mogen uitvoeren.

Het begon allemaal dankzij mijn toenmalige buurvrouw. Van haar mocht ik haar huis onder handen nemen en nadat ik succesvol had gedaan kwamen nog eens 5 andere buren mij vragen voor het schilderwerk.

In 2018 heb ik na veel nadenken en praten met mijn ouders besloten om voor mijzelf te starten. Het voor mijzelf starten is de beste keuze in mijn leven geweest tot nu toe! Want ik heb nu meer vrijheid in het werk dat ik doe, kan mijn eigen tijden bepalen en qua maandloon ben ik er ook flink op vooruitgegaan. Nu je wat meer over mij weet, wil ik graag alles vertellen over het onderwerp trap schilderen.

Goede verf en apparatuur!

Om ervoor te zorgen dat het eindresultaat ontzettend strak word, werken wij met professioneel apparatuur en kwaliteit verf. De grondverf die wij gebruiken bij het schilderen van een trap is Sigma Nova Primer.

Zodra we de trap gaan aflakken dan gebruiken we een speciale trap lak. Deze lak heet Sigma S2u Nova traplak Soft Satin. In deze verf zit ook een speciaal middel wat er voor zorgt dat er grip op de traptreden komt.

Voordat we pas starten met het gronden en aflakken van de trap, moet er natuurlijk eerst schoongemaakt en geschuurd worden. Het schoonmaken doen we met een speciaal biologisch afbreekmiddel en een doek. Nadat het schoonmaken goed gelukt is, starten wij met schuren. Het schuren gebeurt uitsluitend met professionele schuurmachines van het merk Festool.

Aan de professionele schuurmachine sluiten we ook weer een professionele stofzuiger aan van Festool. Dit doen wij, zodat er geen stof op de trap komt. Om het houtwerk van de trap zo glad mogelijk te krijgen en om te zorgen voor een betere hechting, werken wij met schuurpapier waar aluminium korrels opzitten. Festool Granat schuurpapier is schuurpapier die bestaat uit papier en aluminium korrels.

trap schilderen

Naden Kitten:

Zodra de trap goed schoongemaakt en geschuurd is, halen we nog een keer een doek over de trap. Zo weten we 100% zeker dat de trap goed schoon is! Daarna gaan we de complete trap goed gronden. Als het gronden goed gebeurt is, kitten we alle openstaande hoeken van de trap treden en stootborden.

Omdat wij niet willen na de trap schilderen dat de naden weer openspringen, kitten we met een professionele kit. De non crack kit van Progold is de kit waar wij mee kitten.

Trap Spuiten?

Trap schilderen is mogelijk, maar heb je ook weleens gedacht aan trap laten spuiten? Wij hebben professioneel spuit apparatuur waarmee dit mogelijk is. Omdat het apparatuur ervoor zorgt dat er fijne nevel gespoten kan worden, is het spuiten van een trap altijd veel strakker dan kwasten en rollen.

Het spuiten van een trap doen we met Sigma Nova Spray. Dit is een uitstekende waterbasis ver spuit bare verf.

De kosten:

Kies je voor trap schilderen met een roller en kwast, dan ben je meer geld kwijt dan dat je alles door ons laat spuiten. Dit heeft te maken dat een trap schilderen veel meer tijd in beslag neemt dan een trap spuiten. Klik op deze link om een offerte aan te vragen

Scroll naar boven