Trap Spuiten?

Naast het spuiten van vele vierkante meters muren en plafonds spuiten we ook houtwerk. Houtwerk zoals kozijnen, deuren en trappen. Op deze pagina wil ik meer vertellen over trappen spuiten.

Hoe wij te werk gaan, welke materialen/machines we gebruiken en wat de kosten voor trap spuiten ongeveer zijn. Wist je dat het spuiten van een trap een stuk mooier is dan rollen?

Waarom kiezen voor trap spuiten

Op een trap worden aardig wat meters gelopen. Het is dus niet zo gek dat mensen ervoor kiezen om deze te laten schilderen of spuiten. Wij raden aan om je trap te laten spuiten.

Met het spuiten van speciale spuitverf, kun je namelijk een erg mooi resultaat krijgen. Een professionele spuitmachine brengt de verf met druk naar het spuitpistool. Wanneer de hendel van het spuitpistool overgehaald wordt, komt er door een piepkleine opening lakverf/nevel en met deze nevel kun je mooi spuitwerk leveren!

Een trap schilderen met de roller en kwast is een vervelende klus en vaak sla je kleine delen over. Daarnaast zie je aan het einde, zodra je klaar bent met trap schilderen vaak kwast strepen of aanzetten van het rollen. Met spuiten is dit allemaal verleden tijd! Het spuiten van lakverf op de trap gaat namelijk razendsnel. Doordat het snel gaat, komt de trap mooi in de lak te staan.

Voorbereidende werkzaamheden aan de trap

Voordat er met lakverf op de trap gespoten kan worden, is het belangrijk dat er eerst voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd worden. Voorbereidende werkzaamheden zoals schuren, kitten en plamuren. Overigens proberen wij altijd zo min mogelijk te plamuren, omdat het plamuur snel kan scheuren op een trap.

Het schuren doen we met een fijne korrel. Vaak gebruiken we korrel p180, om te voorkomen dat er na het spuiten krassen van het schuren te zien zijn. Na het schuren kitten we alle openstaande hoeken en naden van de trap. Het kitten doen we met een professionele kit van Progold. We willen namelijk voorkomen dat de kit weer openspringt!

Sigma Nova Spray

De lakverf waar wij houtwerk mee spuiten is van Sigma. De Sigma Nova Spray is de verspuitbare verf van goede kwaliteit. Bij het spuiten van wanden en plafonds maken we ook gebruik van Sigma. We gebruiken dan Sigma Sixmatex Superlatex, schrobklasse 1.

Kosten trap spuiten

De kosten voor het laten spuiten van een trap kunnen nogal verschillen. Wanneer je de trap weer in dezelfde kleur wilt laten spuiten ben je minder kwijt dan dat je bijvoorbeeld van een donkere kleur naar een lichte kleur gaat.

=> Klik op deze link om een prijsindicatie te krijgen.

Scroll naar boven