verfspuit vs roller

Verfspuit vs Roller? Wat is de beste oplossing om het mooiste en snelste resultaat te bereiken? Wij hebben de kennis en kunde om het zo makkelijk en goed mogelijk uit te leggen.

Ver in het verleden deden wij alles met de hand. Hele woningen rollen en kwasten, het was normaal. Vandaag de dag werken wij alleen nog maar met een professionele verfspuit. In dit artikel onthul je de voordelen van spuiten ten opzichte van rollen.

Verfspuit vs Roller, wat geeft het mooiste resultaat?

Je kent het vast wel en hebt het vast wel een keer meegemaakt. Ik heb het over zichtbare banen na het schilderen op de muren. Met rollen krijg je dit al snel voor elkaar als je niet op de juiste manier werkt. Werk je met een verfspuit, dan heb je er bijna geen last van. Het enige wat je goed onder de knie moet krijgen is het spuiten, maar dit is kinderspel.

Met een verfspuit krijg je dus het mooiste resultaat op je muren en plafonds. Een verfspuit zorgt ervoor dat verf door de slang naar het pistool wordt geperst. Zodra je de hendel van het pistool overhaald, komt er nevel onder druk vrij. Met deze nevel is het mogelijk om strakke banen te spuiten.

Klik op deze link en zie hoe mooi spuitwerk is in de video

Spuiten is sneller en dus goedkoper

Het rollen en kwasten van een woning neemt veel tijd in beslag. Het is namelijk nodig om eerst alle hoeken te voorzien van latex en daarna grote banen te rollen per muur. Met een verfspuit, spuit je in enkele seconden de hoeken van de muur en kun je daarna in enkele seconden een hele wand spuiten.

Door aan de slag te gaan met rollen ben je dus veel meer tijd kwijt en zijn de kosten dus hoger. Latex spuiten gaat erg snel en kost daarom een stuk minder. De kosten voor het spuiten van latex kunnen vaak 30 tot wel 40% goedkoper uitpakken!

Grote voordeel van rollen

Het enige grote voordeel dat ik voor rollen kan verzinnen is dat je vrij snel kunt beginnen. Vloer afdekken met een kleed of folie en gaan. Dit geldt dan natuurlijk voor de schilder met vaste hand. Iemand die voor de eerste keer gaat rollen zijn er meerdere voorbereidende werkzaamheden nodig. Werkzaamheden zoals hoeken van kozijnen afplakken bijvoorbeeld. Een schilder heeft een vast hand waardoor diegene zo langs de kozijnen kan schilderen.

Verfspuit niet altijd te gebruiken

Soms is het bijna niet te doen om een verfspuit te gebruiken. Bijvoorbeeld bij een te kleine kamer waar ook nog eens veel afgeplakt moet worden. Of bijvoorbeeld het plafonds van een wc en badkamer. Rollen en kwasten geeft dan weer de voorkeur.

Conclusie

Wanneer je dus denkt aan verfspuit vs roller is het altijd verstandig om te kiezen voor een verfspuit. De muren worden namelijk goed gedekt met muurverf, de opdracht is sneller klaar en je bent goedkoper uit.

Klik op deze link en zie hoe mooi spuitwerk is in de video

Verfspuiten uit besteden?

Wij hebben een professionele verfspuit waarmee we jouw wanden en plafonds strak kunnen spuiten. Daarnaast gebruiken we kwaliteit reinigbare verf en weten we waarmee we bezig zijn.

Klik hier om meer te lezen over ons spuitwerk.

Kosten spuitwerk

Je hebt de mogelijkheid om de kiezen uit te verschillende opties. Zo kun je zelf al het voorbereidende werk doen, zoals afplakken, schakelaars demonteren, hoeken kitten. Dit valt onder pakket 2. Kies je voor pakket 1 dan doen wij alle werkzaamheden van a tot z. Dit pakket is dan wel weer een stuk duurder.

Klik hier voor de spuitwerk kosten.

Scroll naar boven