Woning Laten Spuiten? Snel Beschikbaar – Gebruiken Kwaliteit Latex!

Ik weet het nog goed, het was 2015 en ik had nog nooit van woning laten spuiten gehoord. Altijd schilderde ik woningen met de kwast en roller. Toen de tijd werkte ik nog veel voor verschillende schilderbazen en 1 zei me in de pauze, dat hij wel meer spuitwerk zou willen hebben.

Dat gesprek heeft mij maanden bezig gehouden en in 2019 toen ik voormijzelf begon als zzper schilder, ben ik mijzelf gaan verdiepen in het spuiten van woningen met latex.

Vandaag de dag ben ik gespecialiseerd in het spuiten van wanden en plafonds, werken we met de beste materialen en apparatuur. Op deze pagina ga ik verschillende dingen onthullen over woning laten spuiten, de kosten per vierkante meter, welke materialen er gebruikt worden, hoe wij precies te werk gaan etc.

Spuiten van woningen erg populair

Woning laten spuiten is vandaag de dag erg populair. Dat heeft namelijk niet alleen te maken met het feit dat het spuiten zo gebeurd is, maar ook omdat het een ontzettend mooi resultaat geeft! Met een spuitmachine wordt er druk opgebouwd en met deze druk wordt de latexverf of lakverf door de slang geperst, zo naar het spuitpistool. Door de trekker over te halen komt er uit het spuitpistool fijne nevel en daarmee is het mogelijk om super mooie strakke banen latex te spuiten.

Een normale woonkamer is meestal in 10/15 minuten volledig gespoten. Een kleine slaapkamer lukt vaak al in 5 minuten. Omdat het spuiten dus een stuk sneller gaat dan met de roller en kwast, zijn de kosten een stuk lager. De kosten kunnen vaak al tot 30/40% goedkoper uitpakken dan normaal schilderwerk. Straks meer over de prijzen per vierkante meter.

De verf en overige materialen

Zodra je kiest om door ons je woning te laten spuiten, hoef je niet bang te zijn dat we met een slechte latexverf aankomen! Wij werken altijd met een goede latexverf van het merk Sigma. De schrobklasse 1 latexverf is de verf van Sigma die wij gebruiken bij het spuiten in woningen. Schrobklasse 1 wilt zeggen dat de muren na het spuiten redelijk goed reinigbaar zijn.

Naast Sigma verf gebruiken we ook materialen van het merk Progold. Zoals noncrack acrylaatkit bij het kitten van wanden en plafonds of vulmiddel voor het repareren van scheuren.

Last van nicotine?

Wanneer de vorige bewoner continu heeft gerookt in het huis, is het noodzakelijk om een verf te gebruiken die tegen nicotine kan. De Sigma Stainaway is de perfecte verf hiervoor en tevens goed te verspuiten! Voordat we de verf gaan spuiten proberen we de wanden en plafonds zoveel mogelijk te reinigen met schoonmaakmiddel.

Woning gestuct?

Is je woning helemaal gestuct? Dan spuiten we altijd eerst een goede kwaliteit voorstrijklaag van het merk Glidden. Nadat het voorstrijken goed afgerond is, kitten we alle hoeken en naden netjes met een kwalitatieve kit. Een kit die goed elastisch is.

Is de woning nog niet gestuct? Maar ben je van plan om dit te laten doen? Vraag dan aan de stukadoor of hij alle hoeken aan het einde van het stuccen wilt insnijden. Als wij na het voorstrijken dan de hoeken gaan kitten, weten we zeker dat er geen scheuren komen.

Spuitwerk Diensten

Bij ons kun je terecht voor alle diensten om woning laten spuiten goed te laten verlopen. Indien je zelf handig bent, kun je ook zelf voorbereidende taken tot je nemen. Wij bieden 2 soorten pakketten aan. Bij pakket 1 ronden wij alles met succes af van begin tot eind. Bij pakket 2 doe je zelf de voorbereidende werkzaamheden. Zoals afplakken, stopcontacten/lampen demonteren etc.

Onze diensten bij pakket 1 bestaan uit: Afplakken, stopcontacten en andere objecten demonteren, voorstrijk spuiten, kitten van hoeken en naden en latex spuiten. Wij spuiten trouwens altijd 2 lagen latex!

Spuitwerk Kosten

Pakket 1 is dus onze all in pakket en dus een stuk duurder dan pakket 2. Op de volgende pagina kun je alle prijzen inzien per vierkante meter:

=> Spuitwerk Kosten

Scroll naar boven